Blev CPH Pride lige kuppet der med Nørrebro alternative Pride

I går lørdag den 22. August var det kulminationen på CPH Pride. Det er lige så vigtigt et emne som det er underholdende. Kreativiteten er stor og forargelses tærsklen er skubbet langt væk. Sart er det sidste en tilskuer skal være eller ser for sort hvidt og konservativt på livet og vores samfund. Så bør ugen og især weekenden måske tilbringes et andet sted.

En alternativ Pride

Som så meget andet der har vokset sig stort, så kan andre føler sig overset, marginaliseret eller få lyst til at kuppe noget eksisterende. Det ses f.eks. ret tydeligt på Facebook mange grupper og sider. Der er altid nogle der er utilfreds med hvordan tingene bliver kørt osv. Ofte synes kritikken at gå på at ytringsfriheden har trange kår. Det kan være meget underholdende. Så stifter man da bare en nye side eller gruppe.

CPH Pride synes at været nået til det punkt nu. Der var lidt sidste og forrige år, det fik de vist talt sig til rette om. I år har nogle af de mange gode mennesker der bor på Nørrebro arrangeret en alternativ Pride. Til trods for at selve Priden forgik digitalt. Meget fint alt sammen. Der er bare lige den detalje at lige som til den såkaldte BLM demo, så blev hvide forvist fra den forreste del af demoen, For en Pride var der næppe tale om, selv om den er arrangeret af farvede personer fra LGBTQ miljøet.

Et af slogan fra demoen som startede ved Nørreport station siger faktisk det hele. “No hate! No bigotry! Fight White supremacy!”

Citat fra DR artiklen: Nørrebro Pride er lavet for dem af os, der er sorte/oprindelige folk/farvede for at tage Priden tilbage – Derfor vil vi altid gå forrest.” Citat slut Kilde DR

Det oprindelige folk??????????

Et selvmål???

Selv om at der formodentlig var et statement med en opdeling i den alternative Pride, så har jeg enormt svært ved at se det som andet end et selv mål. Demonstrationen er en blanding af ugens sædvanlige tema om plads til alle og politiske statement rettet imod hvide.

Derfor er det nærliggende at anfægte om der var tale om en egentlig Pride, men mere om en politisk demonstration hvor grøfterne langt fra blev forsøgt dækket til af det “oprindelige” folk. Hvis jeg var CPH Pride arrangøren ville jeg være vanvittig ked af det kupforsøg som den alternative Pride synes at være et forsøg på. Det er også svært ikke at se den som en videreførelse af de tidligere demonstrationer med BLM og debatten om vores kolonitid.

Kritikken af Nørrebro som et rummeligt smeltedige synes stadigvæk at være aktuelt. Gør de ikke den samme fejl de beskylder især hvide for at have begået. Måske det bare understreger, hvor svært det faktisk er ikke at sætte sig selv forrest. Uanset hvilken baggrund og farve man måtte have.

Skulle vi måske starte der???

About the author