Med djævlens vold og magt skal julens gudstjenester afholdes.

Dobbeltstandard i Covid19 restriktionerne risikere at svække indsats

Efter flere dages debat, har folkekirken fået at vide, at de godt må holde gudstjenester under julen. Alt imens lukker det meste af landet mere eller mindre ned pga. Covid19.

– Vi anbefales kun at være maks 10 til julemiddagen.
– Vi anbefales kun at være EN fra hver husstand der handler ind. Faktisk opfordres danskerne til at handle på nettet.
– Ikke rejse på tværs af landet.
-Ikke gå til frisøren selv om der ofte kun er to til stede, når der klippes.
-Vi må helst ikke holde hinanden i hånden rundt om juletræet.
-OSV osv.

De ansatte i kirken er bange for hvad dette kan betyde for både de besøgende i kirken. Men i mindst lige så høj grad er de bange for at deres familier skal blive smittet. De ønsker jo at passe godt på dem. Frygten er ikke uden grund. For desværre er der et eksempel på gudstjenester udviklede sig til en supersprederbegivenhed. Det synes bare at være fuldstændig ligegyldig for kirkens øverste lag og visse grene i folkekirken. Tilsyneladende også for Kulturministeren og SSI.

If You Confuse, You‘ll Lose”

Disse dobbeltstandarder skader bare mere end de gavner. Ganske enkelt fordi de er med til forvirret Og der er en fingerregel If You Confuse, You‘ll Lose”. Det er meget simpelt og meget enkelt. Det risikere ganske enkelt at svække indsatsen fordi opbakningen kan forsvinder. Der findes vist heller ikke nogen uafhængig eksperter der synes at det er en god ide.

Det hele lugter mere af politik end af sund fornuft.

GUDS ord behøver næppe en bygning for at blive hørt. Alligevel så skal gudstjenesterne med djævlens vold og magt afholdes. Det må også være surt at skulle give afkald på de største salgsdage. Men hvorfor skulle det være anderledes for folkekirken, som for forretningslivet i hele Danmark.

Der mangler med andre ord igen en gylden tråd i de Covid19 restriktioner der meldes ud.

Kort personbeskrivelse

About the author