Danmark er et Sekulært land ikke et Kristen

I flere medier slår Dansk folkepartis nyslået næstformand Morten Messerschmidt ind på et mere kristen kurs. Det er vel og mærke i et land, hvor 74 pct af danskerne er medlem af folkekirken og 43 pct. af dem tror ikke rigtig på en gud. Det er det land Morten Messerschmidt vil genføde kristendommen. Han er desværre ikke den eneste, da det er et velkendt fænomen og tricks at trække ud af ærmet.

Det bemærkelsesværdige er jo ved mange af de politikere, troende og magthavere der siger de gør det i en religion navn eller for at beskytte deres folk og nation, ofte fremstår som de mest lukkede og firkantet, fordømmende og dømmende, samt ekskluderende og grøftegravende mennesker der går på denne jord.

Danmark i bund og grund et sundt sekulært samfund, hvor vi gerne vil passe os selv. Om vi så har glemt behovet for fællesskabet og den styrke der ved at gøre noget sammen, bør vi vel ikke være så bange for. Covid19 har under alle omstændigheder vist, at vi godt kan det der med fællesskabet. Vi skal bare lige lære det igen. Så længe vi selv får lov og ikke skal styres af politisk styres fællesskaber på andres bekostning. Så skal vi nok genopfinde andelstanken og fællesskabet. Uanset hvad så er det det langt hen ad vejen sekulære og fællesskaber med plads til det individuelle der har skabt det Danmark vi kender i dag,

Så lidt mere vi og os, lidt mindre dem og os. Det kan vi godt uden at skulle sælge ud. Det er der bare ikke stemmer nok i.

About the author