Solned gang over vandet

Danskerne lider af IMB

Danmark er skam et godt land, til tider super godt, men til tider er dem der bor der total ulidelig snæversynet og lider af flere ”diagnoser” som snart kræver større personlig indsats af dem alle.

Vi har en diagnose IMB som synes at have taget overhånd, Ikke i Min Baghave, som begynder at koste danske arbejdsplads. De to store vindmølle producenter har i sidste uge nedlagt flere hundrede stillinger. Produktionen og udviklingen sker mere og mere andre steder. Det har fået mange til tasterne og de er sure. Men kan de tillade sig at bebrejde dem. Jeg vil påstå, næ det kan de ikke. For når jeg tænker på, hvor meget ballade en enkel vindmølle kan give og endnu mere når der planlægges en havvindmølle park, som alle ønsker sig.

Men når den kan ses fra ens matrikel, så er den gal, helt galt. SÅ er der ikke det unikke stempel den enkelt berørte kan finde på at hæfte på lige deres matrikel. Minder lidt om den diskussion som min x svigerfar havde med deres naboer ved deres sommerhus. De ville have fældet nogle birketræer… Begrundelse, de kunne ikke se den lokal skov for de birketræer. De fik et nej og de blev skidesure. Naboen havde forinden fået skamferet sine træer efter samme slags klager. Der blev fældet ET birketræ, det hælde ind over sommerhuset.

Burde vi ikke debatter om ikke vi har bredt os for meget, siden det efterhånden åbenbart er umuligt at placere en mast, en vindmøller, et biogasanlæg m.m. der hvor det vurderes at give mening. En ting er sikkert, hvis ikke vi begynder at være bare lidt mindre egoistiske når fremskridtet, udviklingen og fremtiden kalder, så vil fremskridtet og udviklingen går uden om os. Fremtiden kommer til gengæld af sig selv.

About the author