De små løgne og fortielser i indvandringsdebatten

Man siger at i krig og kærlighed gælder alle kneb, og man siger også at det første ofre i krig det er sandheden. Det synes efterhånden også at gælder i moderne dansk politik, noget jeg ellers troede ikke skulle komme til at ske i dansk politik. Men idealisten i mig må sande at der er nye tider i Danmark og for den sags skyld i store dele af den vestlige verden. Der synes at være et brandudsalg under opsejling. 

Det er ikke længere nok, at fortælle om ens menneskesyn og hvordan man vil bruge pengene og hvor de ligger bedst hhv. i borgernes lommer eller i de offentlige kasser. Det kan de fleste rumme og forstå.
Nu bliver der slynget en masse påstande, udsagn og tal ud i luften, i en sådan omfang og med sådan en facon at luften nærmest er selvantændende. Det er uholdbart og demokratiet bliver mere og mere presset.

Især når det kommer til den generalisering, som der finder sted, bliver jeg bekymret. En generalisering som de færreste ville finde sig i hvis det var rettet imod dem selv. En generalisering som jeg finder ekstrem farlig. For som et gammelt citat korrekt siger. Citat: ”Hvis en usandhed bliver gentaget nok, ender det med at blive en sandhed” Citat slut. Hermann Wilhelm Göring
Og her synes vi allerede at været kommet på flere punkter i indvandrer debatten.


Et eksempel på dette er antallet. Mon de fleste kan huske det rundhyl der opstod, da BT[1] med tal fra Danmarks Statistik kom med en fremskrivning af Danmarks befolkning der fortalte at ikke vestlige indvandrer og deres efterkommere i 2050 ville udgøre 20 pct. Af Danmarks befolkning imod de ca. 13 pct. på daværende tidspunkt. Som debatten hurtig skred frem, så kom de første alvorlige fejl. For lyttede man efter så blev det fremstillet, som om de alle var med muslimsk baggrund og mellemøstlig herkomst. Det er ikke tilfældet. Sådan er det heller ikke i dag. Derfor er jeg desværre nød, til at være lidt fætter kedelig og præsentere de faktuelle tal. Den første væsentlig detaljer er, at gruppe med ikke vestlige lande tæller 153 lande.

Den næste væsentlige detalje, er at indvandrer fra lande med helt eller delvis muslimske indbygger udgøre ca.  60 pct. Af ikke vestlige landes indvandrer.
Den gruppe udgjorte i 2019 1 kvt. I alt 326732 personer, af dem er 116022 efterkommere.
Til at bakke tallet op har DR’s Detektor for kort tid siden været ud med et tal på 320.000 med muslimsk baggrund i Danmark.[2] Det samlet antal IKKE vestlige indvandrer og deres efterkommere ligger på 506.570.  Vestlige Indvandrer og deres efterkommere med vestlige baggrund udgør  i alt 287.031 (af dem er 30.833 efterkommere).
I min verden taler de tal for sig selv, nok er der mange med oprindelse fra muslimske lande, det er bare langt fra dem alle. Det er bare ikke det, som hverken retorikken eller debatten giver et udtryk af tværtimod.

Info boks:

Lande med Islam som den alt dominerende eller eneste religion:
Algeriet, Egypten, Libyen, Marokko, Somalia, Tune, Marokko, Somalia, Tunesien, Abu Dhabi, Afghanistan, Dubai, Forenede Arabiske lande, Irak, Iran, Jordan, Kuwait, Libanon, Oman, Pakistan, Vestbredden og Gaza, Qatar, Saudi Arabien, Syrien, Yemen, Albanien, , Sierra Leone, Senegal, Mauretanien, Mali, Niger, Djibouti, usbekistan, urkmenistan, yrgyzstan, Tajikistan, Azerbajan Brunei, Malaysia og Bangladesh. Guninea, Kosovo.Indvandrer  185184 + Efterkommere 107757
I alt=
292941
Lande hvor ca. 50 pct. Af befolkningen bekender sig til Islam.
Nigeria, Eritrea, Etiopien, Tchad, Kazakhstan, Guinea-Bissau, , Burkina Faso, Elfenbenskysten, Tanzania, Bosnien
Indvandrer: 25526 + Efterkommere 8265.
I alt= 33791

De
vestlige lande er alle de 28 EU-medlemslande samt Andorra, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz, Vatikanstaten, Canada, USA, Australien og New Zealand
Kilde Danmarks statistik og Rockwoolfonden


Informationsstøjen forsætter. Tilbage i 2016 lagde regeringens en rapport fra finansministeriet frem, som nok har skabt en af de største debatter og ikke mindst en af de største fejltagelser og har skabt myter i indvandringsdebatten. En rapport som hele tiden bliver trukket frem som bevis og dokumentation. Lars Løkke Rasmussen brugte som sent den 7 maj i partilederdebatten på DR1 det som eksempel. Rapporten konkluderede, at ikke vestlige indvandrer kostede statskassen  33 mia. danske kroner. Hvor vestlig indvandring gav et plus.
De 33 mia. blev hurtigt anfægtet og alt efter politisk ståsted og tilgang må det under alle omstændigheder ligge imellem 16 og 33 mia. (36 mia.[3]). Vi kan uden at blive uenig godt tillade os at kalde det både en sjat penge og ikke særligt holdbart.
Men Igen bruges tallene til en grov generalisering for at puste til en ild, som ikke behøver mere ilt, tværtimod. Igen er det værd at bemærke at ikke vestlige indvandring dækker over indvandring fra 153 lande.

I selv samme rapport nævnes indvandrer fra f.eks. Filippinerne også giver et minus i forhold til deres nettobidrag i omegnen 10.000,- I gennemsnit giver alle ikke vestlige et minus på 35.000.
Yderligere med til at give et forstørret billede, så udgør Syrerne ifølge det jeg kan få ud af rapporten hvad der svarer til 1/3 af de 33 mia. En gruppe som lige er ankommet, som ikke har haft en ærlig chance eller mulighed for at komme i gang. Hvis de bare kunne komme ned på det beløb som andre indvandrer fra den region er på, er der vanvittig mange penge at hente, helt op imod ca. 250.000 i gennemsnit pr. person.
Men med det nye såkaldte paradigme skifte, så er der lagt gift ud for deres muligheder for at gøre noget ved den situation. Så lige nu er den siddende regering sammen med dens parlamentariske grundlagt ved at gentage 80’ernes fejl. Bare med omvendt fortegn. Resultatet bliver dog det samme og kan meget vel gå hen og blive dyrere.

Grundlæggende har jeg det fint med at den slags rapporter bliver produceret. For så har vi noget at tale ud fra. Det er den slags fakta jeg selv er fan af og mener er dødhamrende nødvendig. Der hvor jeg bliver pænt meget anstrengt er, tidspunktet og hvor på måden den præsenteres, samt bruges på.

Hos mig er der næsten igen tvivl. Rapport virker meget søgt, som politisk bestilt arbejde. Rapporten bliver til på en baggrund af en flygtningekrise, hvor de syriske flygtninge, ikke har en jordisk chance for kunne nå at bidrage. Det vil reelt svare til at Danskernes nettobidrag blev udregnet ud fra de første 20 leveår. Rapporten viser næsten kun specifikke udregninger fra lande fra et bestemt geografisk område.
Der findes ikke nogen udregninger ud for hvert enkelt nationalitet. Det har Jeg fået oplyst fra en ansat ved Finansministeriet efter jeg rettede en henvendelse dertil.
Ingen nævner at det er de færreste ikke vestlige indvandrer, fra de 153 lande der reelt giver et plus på kontoen.
Rent ud sagt så er der tale om et politisk bestilt arbejde.
Men nu den er her så kan vi lige så godt bruge den konstruktivt og det kan vi.

Rapporten viser jo flere nyttige detaljer. Den fortæller bl.a. at vestlige og dermed også EU borgere er en god forretning for Danmark. Den fortæller også om noget hvad det kan koste os, når ikke vi gør noget ude i verden. I forhold til Syrerne i gennemsnit ca. 300.000 pr. snude. Men end ikke det har fået en række partier til at skifte spor og indstilling til det at drive udenrigspolitik. Her kan jeg godt at Nævne Dansk Folkeparti som et af dem, og regeringen, som har stået for en uhørlig besparelse på udenrigstjenesten. For mig er den bedste måde at undgå den slags sker på, er ved at engagere sig.
For sent engagement kunne vi se følgerne af fra og på Balkan og For ved at blive i den postmoderne tilgang til andre mennesker, så giver en gennemsnit borgere fra f.eks. Bosnien stadigvæk ikke et positivt nettobidrag i statskassen, nu snart 25 år siden Krigene på Balkan startede og jog en masse mennesker på flygt fra noget der er værre end døden.

Den gang tog vi ansvar og tog imod. Den gang fandt vi ud af at passiv ophold og passiv tilstand ikke gavnede noget menneske som helst. Så nu har vi et beløb på, hvad det KAN koster IKKE at gøre noget ved konflikter i udlandet.

Konklusionen må være at Paradigmeskiftets vil blive endnu et gigantisk selvmål…


[1] Den 25 feb. 2017

[2] DR1 detektor 2 maj 2019

[3] En opdateret rapport fra 2018 får nettobidraget til 36 mia.

About the author