Der findes en gylden mellemvej, Uden at ødelægger og fjerne andre fra historien

Imens staturer i flere lande bliver ødelagt og udsat for hærværk, så debatters der om de skal fjernes. Det sammen med vejnavne som er opkaldt efter personer som i samtiden var helte og nogle som samfundet hyldede. Men i nutiden udråber andre dem med nutidens briller, som racister m.m.
I samme røst ønsker nogle også at erstatte disse staturer og især gadenavne med nye.

At fjerne disse synlige historiske minder fra offentligheden er som, at dække over historien og det kan ingen umuligt lære noget af.

Der er dog en anden og langt mere åbenlys løsning, som er reelt lige til højrebenet. For i Danmark har vi ret mange gade, stræder, vej og torve, samt pladser der hedder det samme.

Her er et lille udpluk.:
-176 Østergade(r)
-171 Vestergade(r)
-171 møllevej(e)
-164 Kirkevej(e)
-163 Industrivej(e)
-159 Stationsvej(e)
-153 Skolevej(e)
-152 Nørregade(r)
-148 Søndergade(r)
-118 Jernbanegade(r)

SÅ der ER ingen grund til at ændre navne opkaldt efter andre. Det er blot at tage fat her. Så kan vi endelig få flere kvindenavne og andet godtfolk som fortjener at blive nævnt og hædret.

I sidste ende må det være op til lokalsamfundene, hvem der burde æres og mindes ved at deres navn kommer op og hænge. Ikke en eller andet bevægelse der ønsker lige deres agenda igennem.

Info.: Du kan finde denne artikel fra Videnscentre Bolius finde over de 100 mest populære gade og vejnavne i Danmark. Så der er rigeligt at tage af uden at skulle ødelægge, og fjerne andres navne for at gøre plads til andres. Ingen grund til at at udøve overgreb på historien.

About the author