Det er kultur, arv og miljø stupid, ikke religion…

Muslimer her og der alle vegne i den danske debat har taget overhånd. Det vælter ud med den ene påstand efter den anden om bl.a. Muslimers kvindeundertrykkende regime og deres religiøs syn på livet forhindrer dem i at bliver fuldt ud gode Statsborgere. For i debatten kan mange godt få det indtryk at de er de onde og vi er de gode og uden indvandrer ville alt være så godt. Ingen vold, ingen seksuelle overgreb, igen problemer og storken kommer tilbage som almindelig ynglefugl.

Det står naturligvis en hver frit for at mene som det passer en, MEN det er en hver politiker, meningsdanner, mediefolk, andre der deltager pligt, at holde sig til sandheden og ikke pynte på virkeligheden, manipulere og blæse tal op, for det er hvad vi er vidner til i dag.

Bæstet er over alt.

I Danmark anslås det at 70.000 danske kvinder bliver udsat for stalking hvert år, nogle i sådan en grad at de bliver invalideret af det psykiske pres.

Dansk kvindesamfund oplyser at op imod 4.5 pct. af alle kvinder oplever fysisk eller psykisk vold. At 62 pct. af alle kvinder over 17 år vil på et tidspunkt i deres liv opleve vold på egen krop.  Dette billede går igen i mange vestlige lande.

70 pct. Af alle Østeuropæiske kvinder der er gift med en dansk mand, har været udsæt for enten  psykisk eller fysisk vold og behandlet som sexdukker og en hyldevare. Krisecentrene er fyldt med dem.

 I 2018 fik vi Umbrello sagen med over 1000 sigtelser om fildeling af en sexakt. I samme år og i samme kategori fik vi også et vidnesbyrd fra en unge pige i P1 programmet shitstorm, som ufrivilligt fik delt et billede af sig selv efter en sexakt. Efterfølgende måtte hun opleve en udskamning af en anden verden, klamme henvendelser selv på åben gade, mens fildeleren åbenbart ikke fik af samme skuffe, tværtimod.  

Går vi videre ud i verden. Så skal vi ikke længere end til Sydtyskland for at opleve en mærkbar anderledes tilgang til det, at være mand og kvinde. I artiklen fra fagbladet ”sygeplejersken” skriver bladet at 1 ud af 10 engelske kvinder, om året bliver udsat for vold af deres mand. Mellem 14 og 20 pct. af amerikanske kvinder oplever på et tidspunkt i deres liv en fuldbyrdet voldtægt.

I flere lande i Syd og Mellemamerika er kvinder i den grad udsatte for normer, som ikke lader en række mellemøstlige lande meget at bebrejde. Ønsker kvinden prævention er hun løs på tråden.

Adgangen til abort er ekstrem lille og en abort kan sender kvinder i fængsel i en række lande. I USA har staten Alabama besluttet indført en af de strammeste abort lovgivninger i verden. Der er ikke meget Sweet home Alabama over det.

Et pat fælles træk over hele verden er, at Kvinder er mest udsat i hjemmet, hvor det er ægtemanden eller kæresten der ikke kan styre sig og betragter det som han ret, om ægtemand eller kæreste.

Det kan under alle omstændigheder konkluderes, at uanset hvad man måtte mene om især den ikke vestlige indvandring,, så er der intet i den kollektive viden der underbygger at f.eks. Kvindeundertrykkelse og seksuel forbrydelse rettet imod kvinder er forbeholdet dem der bekender sig til islam. Der er ingen hudfarve, diverse tilhørs forhold, etniske eller sociale baggrunde der går ramt forbi.

Det handler om kultur, arv og miljø, stupid. Ikke religion. En kultur om vi alle må arbejde med, for den er tilsted over hele verden og alle samfund, i alle samfundslag. Ingen kan sige sig fri for den.

Betyder dette så, at vi bare skal lade stå til, fordi det er noget alle samfund er sovset ind i det. Næ, på ingen måde, tværtimod.
Vi må ud af den nærmeste kroniske berøringsangst for, at sige fra, søge hjælp, ikke mindst række hånden ud til dem der har brug for det. Om det er ofret eller gerningsmanden, er næsten lige meget, begge skulle gerne få den fremstrakte hånd og tilbuddet om hjælp. Det er trods alt de færreste der ønsker at skade et andet menneske bevidst. Derfor er det vigtigt at kende den helt grundlæggende årsag til at nogle gør som de gør. Årsagerne er mange.

Den kulturelle baggrund er en af dem. For hvis man fødes ind i et miljø, hvor normen er at gøre ting, opfører sig på en bestemt måde på, fordi sådan har man altid gjort det.
Eller hvis man kommer i et miljø, hvor der ikke tages hånd om en, ikke får den anerkendelse og støtte som de fleste mennesker har brug for bare en gang imellem. Der er også eksempler på at for meget af det heller ikke er det sundeste.

Men alle rejser starter med det førte skridt og i dette tilfælde er anerkendelsen. Anerkendelsen af , det som ofte bliver pålagt andre grupper, lever i bedte velgående i egne rækker, desværre

Det næste skridt er en livslang forarbejdning igennem opdragelse, dannelse, og en nultolerance over for den slags, hvor end vi møder den. Også når den er rettet imod mænd, for kvinder udøver også vold og chikane den anden vej. Kvinder er dog langt mere udsat og repræsenteret i de kedelige statistiker pga. deres køn, alene pga. deres køn. Hvilket er en kæmpe forskel.

Et tredje vigtigt fokuspunkt er de unge. Dem fra 8-9 år alderen til ca 20 år. For som en klog mand en gang har sagt,. Citat: “Unge er som vådt cement, alt sætter sig spor.” Citat slut. Det er et citat alle burde have med i baghovedet, når de omgås og beskæftiger sig med unge, også sine egne børn.

I den kort udgave, må det hedde sig, at hvis vi skal komme det til livs, må den kollektive viden, anerkendelse samt vilje til at ville at ændre på det eksisterende være til stede og være os bevidst.

Den kollektive aftale må være, at uanset hvor det bæst opleves skal siges fra, hjælpes og støtte gives, såvel individuelt som kollektivt.

Mottoet bør være som i den Amerikanske hær. “Ingen efterlades alene”.

Hvad med om vi startede i dag, sammen!!!

About the author