Helle Thorning-Schmidts påklædning burde inspirere og ikke møde kritik

Helle Thorning burde havde dæmpet sit tøjvalg

Den gamle Tante, Berlingeren har endnu en gang skabt debat. Ved i en klumme af Bergitte Erhardtsen med titlen “Derfor snakker ingen om Danmarks to mest magtfulde kvinders køn og udseende”. Her refereres statsministeren og hendes departementschef Barbara Bertelsen går i meget neutralt tøj. Derfor er der ikke meget fokus på deres påklædning. Bl.a. citeres journalisten i P1 debat for, at hvis kvinder klæder sig lidt for labert. Så gør de sig selv en bjørnetjeneste. Helle Thorning-Schmidt ville have vundet en del, hvis hun have tonet sig lidt ned og hvis hun ville acceptere at hun ikke skal gå så meget op i sit udseende. I hvertfald ikke da hun var landets første statsminister.

Tøj klæder folk

Jeg tænker blot WTF og fair nok. Jeg tror ikke at nogen i denne verden kan sige sig fri for at have tænkt sit, når en eller anden er troppet op i en påklædning der stikker ud i forhold til ”situationen”. Der findes såvel usagt, sagt og endda nedskrevet regler om dresscode. og ja Tøj sender signaler uanset hvordan vi vender og drejer det. Og bevar mig vel det at kunne knappe den sidste knap i skjorten er ikke altid forbundet med elegance.  Sådan er der så meget.

Men allermest tænker jeg stadigvæk WTF. Skal der ikke mere til end en kvindelig politiker der tillod sig at klæde sig pænt og feminint. Før at fanden er løs i Laksegade. Jeg fandt det dejligt forfriskende

Helle Thorning-Schmidt påklædning burde inspirere og ikke møde kritik

Personligt kunne jeg godt lide Helle Thorning Schmidt. Hun kom som et frisk pust ude fra og med et mod som jeg beundrer meget. Et mod til at stille op som formandskandidat, til trods for at selv hendes svigerfar havde givet hende rådet ”Don’t pick up the T-shirt.  Personligt har jeg også en teori om, at HTS ikke måtte lykkes. Hun var ikke nok socialdemokratisk på den danske måde.
Jeg finder det fedt, at en med sit på det tørre, med Gucci taske, fede sko og det hele, rent faktisk gider at være socialdemokrat. Tænk en gang sådan kan sådan OGSÅ se ud. Jeg har ikke et problem med det. Det burde andre heller ikke.

Personligt synes jeg at Frederiksen og Bertelsen klæder sig direkte kedeligt, men det er min holdning. Hvis bare deres førte politik er i orden. Den er så heller ikke lige i skabet.

Alt med måde

En ting er sikkert. Vi er ikke kommet ret langt hvis HTS’s påklædning har været et problem. I sidste ende må beklædningen være en personlig og situationsbestemt størrelse og under devisen alt med måde. HTS påklædning var og er i den grad inde for skiven og et meget frisk pust i den ellers meget farveløs danske andedam. At andre valgte og forsat vælge at fokusere på det, Siger ekstremt meget om dem og ikke noget som helt andre.

Burde vi ikke komme videre her i 2021. Jeg ser under alle omstændigheder frem til at flere tør at klæde sig mere frit og ikke underlægger sig andedamens logik.

About the author