Lad os bare kalde Borgermester Dyrby’s resultater for ”stærke”…

Alt bevægelse er åbenbart fremgang, også selv om bevægelsen er baglæns eller nedad. I hvert fald når man er socialdemokrat eller tre veteraner og kalder sig de tre musketerer eller noget helt tredje. For de fleste tilfælde er resultatet det samme. Baglæns bevæger en længere væk fra målet og nedad så rammer de fleste bunden på et tidspunkt. Jeg blev da nysgerrig og søgte efter deres lokale hjemmeside, hvor jeg blev mødt af en advarsel.

Jeg har dog på fornemmelsen, at har vi en Pinocchio festival for fuld skræl i den røde lejre. For den kollektive viden om forholdene for idrætten, erhvervslivet og god ledelse taler et meget tydeligt sprog.


Ud af 93 kommune rangere Slagelse Kommune (SK) som følgende.

– DGI’s rangliste. 2021 nr. 72 – 2017 Nr. 53.
-DI’s erhvervsbarometer 2021 Nr. 79 – 2017 lå SK som nr. 13. Yderligere svarer 22. pct af de adspurgte virksomheder vil fraråde andre at etablere sig i vores kommune. Det er dobbelt så mange som landsgennemsnittet.
-Voxmeter, SK placeres som nummer 91 i tillid fra borgerne.
-Friluftsråddet giver SK middelkarakter.

Økonomien. Ca. 2/5 af vores økonomi kommer ud fra i form af bloktilskud og udligning eller for at bruge vores borgermesters eget udtryk ”fattighjælp”. Kommunens egen Revision er ikke begejstret for det nye budget. Den samlet gæld pr indbygger er steget med 20 til 25 pct. uanset om feriepenge og støttet byggeri regnes med eller ej.” Er det fremgangen?

Stop for Anlæg. At stigende priser på byggeri er hæmmende, kan ingen være uenig i. Men et fuldt stop som den eneste begrundelse. Det er ganske enkelt bare en dårlig undskyldning. En sådan situation kalder på en revideret og ny prioriteret anlægsliste.

Mht. ledelsen. Der kan det jo være en smagssag, hvad god ledelse er. Men evnen til at føre projekter til dørs bør være en af dem. Det fulde stop for anlæg har jeg lige beskrevet. Et ekstra eksempel på dette er den gamle Storebæltsfærge ”M/F Broen”. Personligt er jeg mega fan af det projekt. MEN når det er tydeligt, at de ikke har tænkt projektet til dørs økonomisk. Så er der tale om en art skandale og udtryk for dårlig projektstyring og ledelse som har kostet SK 43 mio. og så kan det ikke tages i brug endnu og udsigterne til det er lange.

Yderligere kan alle høre at Slagelse kommune omtalt som kommune Danmarks Libanon. Det er på Dyrbys vagt det er sket.

Er det overstående de gode og stærke resultater som Dyrby forsøger at sælge Men fair nok lad os bare kalde det ”stærke resultater” der er opnået de sidste 4 år. Så vil jeg bare nødigt se dårlige resultater. mest af alt minder socialdemokratiet

Det kan siges meget kort. Der skal ganske enkelt nye kræfter til i Slagelse Kommune, der har viljen til at ville lede og som har visioner for kommunen der kan få den ind i fremtiden i en styrket portion.

Erik Freyberg

About the author