Østeuropæiske tilstande i DK… RIP 24/7

Fra den 23.okt. 2019

Jeg var ikke den største lytter af 24/7, jeg er til trods for min socialliberale udgangspunkt en stor DR fan især af P1, som overhovedet ikke er en central for røde lejesvende.
Men det jeg hørte var i topklasse og de tørre tal om radioens udbredelse talte for sig selv. 24/7 var en succes. 24/7 lod stemmer komme til, som jeg ikke kunne drømme om at opsøge. SÅ at blive præsenteret for det, er som at man en gang imellem bliver kogt lidt i egen sovs. Det er det god radio gør. Hvad vigtigere endnu, så har 24/7 været med til at gøre taleradio meget meget bedre inkl. DR’s P1.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er 24syv_widecrop.jpg

Det er meget svært ikke at se dette som en politisk hævn over 24/7 og ja hele medieaftalen kunne synes som en hævn over for medier, fra visse politikere der ikke kunne lide kritik. Medieaftalens krav og dermed udbudsmaterialet om at 70 pct. af alt redaktionelt arbejde skal have en adresse 110 km væk fra Københavns centrum. OG præcis dette krav fik mig helt op af stolen.

En ting er at sætte nogle overordnede betingelser ind, er hvad det er. Men det kan også blive så detaljeret at alt kreativitet bliver ødelagt. Formålet var for mig tydeligt nok. Formålet kan kun havde været, at bygge endnu en art grænse der kløver Danmark i to dele, som kun er med til at skabe endnu en unødig konflikt imellem øst og vest Danmark. Hvis ikke der er en konflikt så skaber vi en. Kotter har ikke levet forgæves.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er polfoto_48377744-1.jpg

Desværre er dette en tendens, som vi ser alt for mange steder i Europa. At politikere presser medier til at rette ind efter deres pibe. I øst Europa kan vi se hvorledes rigmænd, som ejer flere medier, også komme ind i politiker og dermed kan lægge pres på public service kanaler. Tidligere i Italien hvor Silvio Berlusconi ejede 3 landsdækkende tv og radio ud af i alt 6. Gæt hvor meget regerings kritisk journalistik der blev produceret i den periode.

I Danmark kan de mange ekstra detaljer omkring hvad og hvordan DR må sende og producere, hvor antallet af reguleringer har nået nye højder.
Men det er et velkendt tricks at skræmme kunder væk, for bagefter at lukke en enhed, med begrundelsen i “Jamen der var jo ikke kunder i butikken”. Nej det tror sgu da pokker.

Politikere i et demokratisk sindet land bør og skal holde sig væk fra at lave så detaljerede krav at det udelukker andre på forhånd, med mindre det er af vital betydning for Danmark. Nu skal skatteyderne betale for endnu en dyr opbygning af endnu en radio.

Jeg kan kun håbe at 24/7 vil og kan opstå som en fuld reklame finansieret radio kanal.
Nu kan vi alle sammen kun vente på at se hvad Radio 4 og den nye DAB kanal loud kan byde ind med. Alle nye skal naturligvis have en chance for at vise deres værd og kvalitet.

Her fra er der kun en ting at sige til radio 24/7

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er 75250910_10157583642084730_1520772461233176576_n.jpg

About the author