Romkugler, Asbæk familien og succes

OBS.: Oprindeligt fra den 23 feb. 2020

å DR2 har der lige kørt en serie om Asbæk familien. Kommentarerne i den forbindelse deler den vandene i de små stuer. Nogle aviser er også ude med riven. Politiken giver serien kun 1 stjerne og det må de da gerne. Jeg kunne bare godt blive lidt træt af det.

Helt kort fortæller Asbækkerne om deres familie og det der kæder dem sammen. Nemlig kunsten og den tydelige kærlighed til hinanden. Alt imens så drysser de to Senior Asbækker anekdoter ud af ærmet alt imens de fortæller om deres tilgang og filosofi. Det kan godt være serien ikke er til topkarakter. Personligt er jeg dog underholdt og jeg har set de 4 afsnit uden afbrydelser.

Men hvorfor er det et problemet, at DR viser, hvordan en familie som Asbæk agere og er blevet til dem de er. Alene det at DR ikke viser endnu en social udsat familie, finder jeg er et plus. Derimod ser jeg det som meget opløftende at der vises en familie med så stor kærlighed til hinanden og som arbejder hårdt for det de tror på. Det er underholdning og måske, måske ikke kan der læres noget af den lille serie på 4 afsnit.

Jeg kunne være fristet af at påstå at kritikken i virkeligheden handler om den evige jantelov, misundelige eller handler det i virkeligheden om, at det vi ikke forstår. Det er underligt noget.
Asbæk er i min optik en succes historie og vi skal ikke se ned på succeshistorier, uanset om det er min kaffepusher der kan sælge 210 romkugler til 15 kroner stykket på godt og vel 3 dage eller om det er et stykke kunst til mange penge.

Jeg har sådan set ikke lyst til at gå yderligere i detaljen omkring den kritik af DR’s serie om Asbæk familien. En ting vil jeg dog nævne. Vi behøver ikke at forstå alt. Slet ikke kritisere alt, bare fordi man ikke selv kan forstå det man ser. Smag og behag er nu en gang en personlig størrelse.

Så lad os nyde succeserne uanset om det er om romkugler, familien Asbæk eller noget helt tredje. Lad os være glade på deres vegne.

About the author